علیرضا قاری قرآن با اشاره به روند خریداری تجهیزات مترو قم اظهار کرد: سالهای قبل برای شهرهای شیراز، تبریز و… قراردادی برای تأمین واگن بستهشده که ۳۱۵ واگن طی آن قرارداد توسط شرکت چینی تأمینشده و با مشارکت شرکت ایرانی تولید شود.
او با بیان اینکه ما تلاش کردیم در قالب این قرارداد ۲۵ درصد برای واگنهای قطار شهری قم به سهم تولید افزوده شود، خاطرنشان کرد: با شرکت چینی توافقاتی شد و مشخصات فنی پروژه با واگنها تطبیق داده شد و مازاد بر آن تا سقف ۳۹۵ واگن بخشی بود که میتوانست نیاز قم را پوشش دهد.
قاری قرآن با بیان اینکه در حال حاضر این ۳۹۵ واگن برای چهار شهر است، تصریح کرد: بخش مربوط به قم این واگنها میتواند تأمینکننده ۷ تا ۱۵ قطار برای شهر قم باشد که حداقل تا ۱۰ سال بهرهبرداری مترو را تکمیل میکند.
او با بیان اینکه منابع تأمین این واگنها کاملا دولتی بوده و قیمت تمامشده آنها نسبت به قیمت روز ۳۰ تا ۴۰ درصد ارزانتر است، افزود: مسیری که طی میشد توانستیم در میانه راه قم را اضافه کنیم و امروز به پول فعلی بار آن حدود هزار میلیارد تومان است و حداقل برای خط اول با این روش نگرانی تأمین واگن نداریم.
معاون فنی عمرانی شهردار قم با تأکید بر اینکه برای خط اول مترو قم در افق بلندمدت که سرفاصلهها کم میشود ما ۳۰۰ واگن پیشبینی کردیم، تصریح کرد: ۸۰ مورد این واگنها در این قرارداد تأمین میشود اما در روش کلی وقتی خطوط راهاندازی میشود بهمرور با جذب مسافر واگن خریداریشده و سرفاصله تردد کمتر میشود.
او با بیان اینکه البته پیگیر هستیم که بهمرور مابقی واگنها را نیز تأمین کنیم، اظهار کرد: استاندارد هر خط به فاصله ایستگاهها بر میگردد که از نیم ساعت یکبار شروعشده و هرچه فاصله مسافرگیری کمتر باشد تعداد واگنهای مسافرگیری نیز بیشتر خواهد بود.